
Københavns Kommune
Ejendomsdrift & Service, Kultur- og Fritidsforvaltningen
FN’s Verdensmål 4, 11, 12
Hvordan kan vi blive bedre til at modtage og uddanne elever i ejendomsdrift?
Københavns Kommune ønsker at oprette flere elevpladser indenfor ejendomdrift , og at pladserne er af høj kvalitet, så de i fremtiden kan tiltrække flere elever. De ansvarlige ledere oplever det kan være svært at planlægge forløbene og har derfor ønsket et værktøj og en proces, som kan lette deres arbejdsbyrde. Målet er, at værktøjet kan flytte fokus fra administrative opgaver til elevernes udvikling.
Innovationsproces
Via interviews med ledere og elever samt analyse af de forskellige kriterier til elevforløb, blev der udviklet et digitalt værktøj til at understøtte planlægningen af elevforløb. Målet var at skabe et værktøj, som kunne bruges på farten, da lederne ofte arbejdede på forskellige lokationer og ikke sad ved et skrivebord. Endvidere blev der testet forskellige modeller, hvor man arbejdede med at eleven og forskellige videnspersoner aktivt bidrog i planlægningen, så opgaverne blev distribueret efter kompetencer.
Værktøjet blev derefter testet på forskellige interne videnspersoner for at sikre, at de kunne anvendes i praksis. Derudover blev det også justeret, så værktøjet blev en form for guide, som fik brugerne sendt videre til relevante steder som HR, intra og forskellige selvbetjeningsløsninger.
Hjælp til at få styr på det administrative arbejde inden opstart
Eleverne oplever en god modtagelse, hvor der er en klar plan for, hvad de skal, når de starter
Processen gør det nemmere at øge antallet af elever
En værktøjkasse med planlagte elevforløb, som kan justeres, men som samtidig sikrer, at det faglige indhold er på plads
Koordinering internt i organisationen, så fagligt indhold i praktikken kan leveres af flere enheder
Påmindelser så elevens skole får de kravstillede tilbagemeldinger fra de forskellige elevforløb