
Proces & Metoder
Offentlig innovation
Innovationsprocesser har en tendens til at blive akademiske og afkoblet fra driften. Vi hjælper jer med en iterativ proces, hvor medarbejderne aktivt bliver involveret i udviklingen, så de får ejerskab og lyst til at skabe forandringer.
Vi er eksperter i at give tryghed gennem processen, men også at sørge for den viden, som er i driften, bliver koblet til strategierne. Det vigtige for os, er at I lykkes og føler jer klar til at drive arbejdet videre, så I når dét mål for fremtiden, som I sammen har sat.
Vores proces for offentlig innovation med udgangspunkt i design thinking
Vi arbejder med udgangspunkt i design thinking og åben innovation. Vi har en bred palette af andre metoder, som vi kan gøre brug af, når projekterne kræver det. Som oftest vil vores innovationsprojekter dog bestå af understående faser, som er iterative, og derfor vil de ikke kunne køres efter en fast projektplan. Vi vil i processen løbende justere aktivteter ud fra de indsigter de tidligere faser giver os.
“”
—
Forstå.
I første del af projektet vil vi afdække behov, rammer for projektet og indhente viden fra forskellige kilder, men derudover også arbejde med empati. Vi arbejder med empati, fordi det er et greb til at forstå de menneskelige behov. Behovene afdækkes som regel via interviews og observationer, og det kan være alt fra brugere til medarbejdere, som indgår i processen. Når vi afslutter denne fase står vi med en række indsigter, som skal bruges videre i processen.
Drøm.
Vi taler jeres udfordringer og idéer igennem og forsøger at definere, hvilke løsningsmuligheder, som vil være relevante. Det kan også være, at vi involvere andre udefra i idéudviklingen. Det er vigtigt at bruge tid på at undersøge, om andre har en løsning som kan inspirere os eller kopieres. Det er også her, at vi kan drømme om forskellige partnerskaber og anvendelse af ny teknologi.
Byg.
Når vi har udarbejdet nogle idéer, vil de blive grundlaget for en eller flere prototyper, som vi tester med relevante brugere. Testen vil gøre os klogere på, om løsningen er den rigtige og evt. hvilke elementer, som er vigtige at implementere eller udelade. Prototypen er derfor et værktøj, som vi bruger til at forstå, om vores løsning kan møde de behov, som brugerne har.
Optimer.
Når vi efter testen står med konkrete svar på, hvordan fremtiden kan se ud, går vi i gang med at udvikle en konkret driftsmodel eller andre former for beskrivelser af den fremtid, som vi ønsker at opnår. Det er vigtigt at kunne være konkret, når vi beskriver fremtiden, så hele organisationen forstår den og kan tage ejerskab. Vi bruger også denne fase til at få udvalgte løsninger kvalificeret af relevante videnspersoner, hvorefter vi kan optimere løsningen.
Realiser.
I denne fase vil vi forsøge at overdrage viden og konkrete planer til organisationen. Formålet er at sikre, at projektet bliver realiseret internt, og at ejerskabet er der. Det skal være tydeligt, hvordan der kan opnåes en finansiering, men også hvordan løsningen skal driftes. Her er der derfor forøget fokus på modeller for implementering og drift, så der er bedst mulige vilkår for en bæredygtig forretningsmodel.
Evaluer.
Inden vi går i gang vil vi også afklare, om der er nogle bestemte produkter, som I har brug for bliver udviklet i løbet af processen. Det kan være målet er at udvikle et samtalekoncept eller få et beslutningsgrundlag. Det vil vi tænke ind i løbet af processen, men også udfordre, hvis det tidlige arbejde viser at løsningen ikke er den rigtige.
Når vi evaluerer er specifikke leverancer dog i fokus, det kan for eksempel være en evaluering eller afrapportering.